Peter Raven

Email

p.raven@kenniscentrumarbeidsrecht.nl

Founder & CEO

Peter Raven

Peter Raven is, samen met zijn vrouw Herma Raven, de initiatiefnemer van Kenniscentrum Arbeidsrecht. Peter is een jurist gespecialiseerd in arbeidsrecht, ondernemingsrecht en ontslagrecht. Na het behalen van zijn HEAO-diploma, behaalde hij zijn meestertitel in de afstudeerrichting arbeidsrecht. Hij werkte hierna bij diverse banken waaronder ING-bank en Rabobank. Na 14 jaar in het bankwezen te hebben gewerkt, maakte hij in 1996 de keuze om te gaan ondernemen onder de naam Raven Advies. Daarnaast startte hij als docent aan diverse hogescholen en gaf trainingen aan bankmedewerkers. Met Raven Advies is hij doorgegaan met wat hij al deed: het ondernemingsrecht. 

Vanaf 1 juli 2018 heeft Peter Kenniscentrum Arbeidsrecht opgestart om daar arbeidsrecht activiteiten onder te brengen die ondernemers en werkgevers betreffen en in het najaar van 2022 kwam daar Kenniscentrum Ontslagrecht bij waar ontslagrecht voor de werknemer centraal staat.

Peter is een ondernemer in hart en nieren. Hij is daadkrachtig, optimistisch, heeft een prettige zelfverzekerde houding, handelt adequaat en is in staat om anderen mee te nemen in zijn denk- en werkwijze.

Studies en opleidingen

Peter volgde diverse specialisatieopleidingen, waaronder opleidingen op het gebied van financiële bedrijfsanalyse, intensief- en bijzonder beheer en de postdoctoraal opleiding PALA (arbeidsrecht). Hij volgde in 2014-2015 bij de Grotius Academie de postdoctorale specialisatiecursus arbeidsrecht. Peter is als onderzoeker/promovendus verbonden aan de TUA in Apeldoorn.