Over KCA

Het kenniscentrum op het gebied van arbeidsrecht

 

KCA als katalysator en buffer binnen wat Arbeidsrecht te bieden heeft. KCA ziet dat de grote verschillen tussen de 3 verschillende generaties nu dwars door elkaar heen lopen. KCA beseft dat de verwachtingen, maar ook rechten en plichten inmiddels door de invloeden van buitenaf, een verschillende lading en uitleg genereert. KCA begrijpt dat dit o.a. binnen conflicten en het vinden van oplossingen, een grote rol speelt. KCA ziet zichzelf in dit soort processen als katalysator en de perfecte mediator.

De katalysator binnen het arbeidsrecht

KCA ziet zichzelf bij het vinden van oplossingen als katalysator en de perfecte mediator. Daarnaast ziet KCA zich als coach in het preventief begeleiden van alle partijen, zowel binnen de vrijwillige sector, als bij werkgevers en werknemers.

De buffer binnen verschillende generaties

KCA ziet dat grote verschillen in normen, waarden en omgangsvormen tussen generaties dwars door elkaar heen lopen. KCA beseft dat de verwachtingen, maar ook rechten en plichten, een verschillende lading en uitleg genereert binnen het zelfde recht. Binnen conflicten en het vinden van oplossingen ligt de toegevoegde waarde van KCA.

Verbinder en bruggenbouwer

KCA is de verbindende factor bij verschillende conflicten. Dit geldt bij conflicten binnen verschillende generaties, maar ook bij werkgevers-werknemers geschillen. Tevens adviseren we ook bij verschil in inzichten binnen wetgeving en maatschappij. Hierbij treden we op als coach, bemiddelaar, mediator of informatie hub.

 
 

KCA VOOR DE WERKGEVER

Uw expert op het gebied van arbeidsrecht

Als werkgever is het belangrijk dat u zich kunt focussen op uw kernactiviteiten. Maar tegelijkertijd heeft u ook uw verplichtingen na te komen naar uw werknemers. Soms kan er hierdoor frictie ontstaan, bijvoorbeeld wanneer u geconfronteerd word met een werknemer die niet goed functioneert.

Om ervoor te zorgen dat u kan blijven doen waar u goed in bent biedt KCA u een helpende hand. KCA fungeert als een mediator tussen werkgever en werknemer en zorgt ervoor dat er in elke situatie een gepaste oplossing kan komen.

Peter Raven

Peter is jurist en gespecialiseerd in arbeidsrecht en
ondernemingsrecht. Na het behalen van zijn HEAO diploma
(afstudeerrichting economisch – juridisch) behaalde hij
zijn meestertitel (Open Universiteit Nederland, afstudeerrichting arbeidsrecht) werkte hij bij onder andere  ING Bank, Rabobank en
Syntrus Achmea Vastgoed (onder andere het beoordelen van bedrijfsfinancieringen en het leidinggeven aan de afdeling Bijzondere Kredieten) en verzorgt al ruim 20 jaar trainingen en opleidingen voor banken en overige financiële instellingen in binnen – en buitenland op het gebied van bedrijfsfinancieringen en complexe juridische structuren.

Peter volgde diverse specialisatieopleidingen, waaronder opleidingen
op het gebied van financiële bedrijfsanalyse, intensief – en bijzonder beheer en de postdoctoraalopleiding PALA (arbeidsrecht). Hij volgde
met succes in 2014-2015 bij de Grotius Academie de postdoctorale specialisatiecursus arbeidsrecht.

Peter is tevens als onderzoeker/promovendus verbonden aan de VU in Amsterdam waar hij onderzoek verricht naar de rechtspositie van de predikant in Nederland en in rechtsvergelijkend perspectief met
België, Duitsland en U.S.A

p.raven@kenniscentrumarbeidsrecht.nl

+31 653 877767

+31 38 2024037

“Ik beoordeel graag gratis je case, dan kijken we samen naar je kansen. Gewoon achter de computer. Maak hieronder een afspraak voor een call.”

Je case gratis laten beoordelen door een expert?

Direct weten waar je staat? Laat dan je case beoordelen door een expert op het gebied van arbeidsrecht. Helemaal gratis en vrijblijvend! We nemen via een video call – door ons gefaciliteerd – je case door zodat je direct weet waar je staat.